twitter

Xclusive Uganda Xclusive Uganda

Xclusive

Trots op wat we doen

Xclusive is op dit moment het 2de tuinbouwbedrijf van heel Afrika met de status “MPS-Quality”. In Uganda produceren wij alleen stekmateriaal en geen eind product in een verpakking met een MPS keurmerk erop. Voor ons personeel is MPS dus niet iets wat zij kennen als een keurmerk. Het is voor hen meer een handleiding voor structuur, veiligheid en training. Onze klanten, de Nederlandse kwekers, vinden het keurmerk een dikke pre. Voor sommige klanten is MPS inmiddels gewoon een “must”.

Xclusive gebruikt de MPS-handleiding als een tool voor het maken van protocollen om zodoende al onze mensen en processen in het gareel te houden. Xclusive heeft dagelijks 700 lokale werknemers in dienst waarvan een groot gedeelte niet of nauwelijks naar school is geweest. Xclusive spendeert dan ook veel tijd en geld aan trainingen over sociale onderwerpen als HIV, borstvoeding, persoonlijk hygiëne, family planning, huiselijk geweld, malaria etc. De Health and Safety module van MPS bied een goed houvast.

Bedrijfsmatig wordt het personeel getraind over de inhoud van hun salarisstrook. Wat is nu pensioen? Waarom betaal ik belasting? Hoe spaar ik via een bankrekening? En vergeet niet het stuk MPS-training over de rechten van de werknemer en werkgever. MPS is letterlijk “our licence to operate” . Zowel onze klant als medewerker plukt er de vruchten van. En daar doen we het voor.

Sjaak de Bloois, namens Xclusive Uganda

  • Xclusive1
  • Xclusive2
  • Xclusive4

Xclusive Uganda
P.O. Box 36929
Kampala
Uganda
T: +25 (6) 79 17 77 000
W: www.xclusiveuganda.com
E: accounts@xclusiveuganda.com