twitter

Karolien en Rick Tesselaar van Tesselaar Alstroemeria Karolien en Rick Tesselaar van Tesselaar Alstroemeria

Tesselaar

Gerichte keuzes als het gaat om milieu

Tesselaar teelt al jaren met veel plezier alstroemeria’s: een snijbloem met een lang vaasleven. In de kas werkt Tesselaar met veel eigen personeel en maken we gerichte keuzes als het gaat om milieu.
Op beide productielocaties maakt Tesselaar gebruik van een WarmteKrachtKoppeling (WKK), waar doormiddel van gas elektra, warmte en CO₂ van gemaakt wordt. Dit is voor hen de meest efficiënte manier om in de kas licht en warmte te krijgen. Ook zijn ze inmiddels bezig met de aanschaf van zonnepanelen.

Voor het woon-werk verkeer van de medewerkers maakt Tesselaar gebruik van 2 volledig elektrische auto’s: veel rijplezier, goed voor het milieu en voor de portemonnee.
Al heel wat jaren werkt Tesselaar samen met Koppert op het gebied van biologische bestrijdingsmiddelen. Koppert is voorloper op dit terrein. Samen met leveranciers en collega kwekers zoekt Tesselaar naar oplossingen om virussen in de bloemen tegen te gaan. In deze samenwerking zoeken we naar direct contact met de klanten om zo de aanleverlijnen en tijden kort te houden: besparing voor het milieu en langer plezier van de bos bloemen!

  • Tesselaar
  • Tesselaar2

Tesselaar Alstroemeria
Kalenbergerweg 5-2
8315 PC  Luttelgeest
T: +31 (6) 33141561
W: www.tesselaar-alstroemeria.nl
E: info@tesselaar-alstroemeria.nl