twitter

Jan Stolk van Stolk Flora Jan Stolk van Stolk Flora

Stolk Flora

Kweken met respect voor de natuur

Onze visie
Elke kweker wil graag efficiënt telen. Stolk Flora ook. Voor ons geldt: niet ten koste van alles. We streven ernaar om de wereld beter te maken. Natuurlijk is dat heel ambitieus. Natuurlijk kost het veel inspanning. En niet alles wat we doen is perfect. Maar het gaat om de mentaliteit. Een duurzame mentaliteit.

We telen samen met de natuur
In onze manier van telen proberen we zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. Daarom werken we met voedings- en hulpstoffen op biologische basis. Middelen die ook vriendelijk zijn voor bijen. Zo worden het ‘natural orchids’. Voor onze natuurlijke manier van telen zijn we gecertificeerd.

We zorgen goed voor onze mensen
Mensen maken Stolk Flora. Daarom behandelen we mensen zoals we zelf graag behandeld willen worden. Als je bij ons werkt, moet je plezier hebben in je werk. Bij ons krijg je verantwoordelijkheid en kansen. En als goede werkgever letten we op veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden.

We zijn zuinig op onze natuurlijke bronnen
Energie en water gebruiken we spaarzaam. In de zomer slaan we warmte op in de grond, om daarmee in de winter de kassen te verwarmen. Elektra maken we zelf op een efficiënte manier. Jaarlijks doen we maar liefst 3.000 huishoudens in de buurt een plezier met de stroom die we over hebben. Al ons regenwater voor de groei van de planten wordt voor 100 procent hergebruikt. Onze reststromen worden volledig gerecycled, van plastic potten tot groenafval.

Orchideeën worden mooier als je ze teelt met respect voor de natuur. Als je ze laat opgroeien zoals ze al eeuwen gewend zijn. Daarom teelt Stolk Flora anders. Met onze aanpak blijven we dicht bij de natuur. En dat zie je terug in de mooiste orchideeën.

Namens kweker Jan
Enjoy your natural orchid!

Jan Stolk

  • StolkFlora1
  • StolkFlora2
  • StolkFlora3
  • StolkFlora4
  • StolkFlora5

Stolk Flora
Albert van ’t Hartweg 42
2665 MJ Bleiswijk
T: +31 (0) 10 52 192 72
W: http://www.stolkflora.nl
E: info@stolkflora.nl